avsa-adasi-tatil-secenek_08 avsa-adasi-tatil-secenek_07 avsa-adasi-tatil-secenek_06 avsa-adasi-tatil-secenek_05 avsa-adasi-tatil-secenek_04 avsa-adasi-tatil-secenek_03 avsa-adasi-tatil-secenek_02 avsa-adasi-tatil-secenek_01

Avşa Adası Nerede? Balıkesir Avşa Adası Konumu

  • 1 YORUM
  • avsa-adasi-genel-gorunum

    AVŞA ADASI GENEL GÖRÜNÜM

    Avşa Adası, Balıkesir ili sınırları içinde yer alan bir mahalle olarak Marmara Adalar Belediyesi’ne bağlıdır. Ada, Kapıdağ Yarımadası’nın uzantısı şeklinde görünmektedir ve 7 km uzunluğunda ve 4 km genişliğindedir.

    AVŞA ADASI SAHİLİ

    AVŞA ADASI SAHİLİ

    Avşa Adası İl ve İlçe Merkezine Uzaklığı

    Avşa Adası konum olarak Marmara ilçe merkezine 11 km, Balıkesir il merkezine 155 km uzaklıktadır. Avşa Adası deniz yolculuğu ile Tekirdağ’a 32,2 mil, 84,6 mil ve Erdek’e 17,3 mil uzaklığındadır.

    avsa-adasi-nerededir

    Avşa Adası Nerede ?

    Avşa Adası’nın Nüfusu Kaçtır?

    Avşa Adası’nın nüfusu, kış aylarında 4500 kişi civarında iken yaz aylarında bu sayı 200 bin kişiyi aşmaktadır. Doğa güzellikleri ile dikkat çeken Avşa Adası’nda görülmeye değer on dan fazla koy vardır.

    avsa-adasi-koylari

    AVŞA ADASI KARADUT KOYU

    Avşa Adası’nın Doğal Güzellikleri Nelerdir?

    Avşa’nın doğal güzellikleri koylarıdır. En popüler koyları sırası ile şu şekildedir; Yiğitler, Altınkum, Tavşanlı, Karadut, Çınar, Kumtur, Mavi Koy ve Manastır. Avşa Adası’nı bu kadar popüler kılan diğer özelliği ise kesinlikle eğlence hayatıdır.

    Avsa-yaz-sezonu

    AVŞA ADASI EĞLENCE HAYATI

    Avşa Adası’nın Ekonomisi

    Yaz aylarında eğlence sektörü ve konaklama hizmeti adanın ekonomisini canlı tutar. Üç farklı disco ve beş gece kulübü yaz aylarında hizmet vermektedir. Yeni nesil meyhane konseptindeki restaurantları ve geleneksel meyhane tarzındaki et balık lokantaları ile her kesimden tatilci tarafından tercih edilir. Turizm otelcilik anlamında aynı anda iki yüz bin tatilciyi ağırlayabilecek kapasitedir. Kış aylarında yerli ada halkı geçimini yaz aylarında kazandığı pansiyon hizmetlerinden sağlar. Ekonomik bir diğer kaynağı ise tarım sektörüdür. Zeytin ve zeytinyağı üretimi ile birlikte şarapçılık atadan kalma meslektir Avşa’da. Adakarası üzümü üretimi ile bağcılık ve bu üzümlerden yaz sonunda yapılan şarapçılık ekonomik kaynakları arasındadır. Adada son yirmi yılda artan yapılaşma sonrası inşaat sektörü de kış aylarında beş binden fazla inşaat işçisinin başka şehirlerden gelerek geçim kaynağı haline gelmiştir.

    avsa-adasi-ilk-yerlesim-yeri-manastir-koyu

    AVŞA ADASI MANASTıR KOYU

    Avşa Adası’nın İlk Yerleşim Bölgesi Neresidir?

    Avşa’nın ilk yaşam bölgesi Manastır Mevkii’dir. Şuan ki Beyaz Saray Koyu da Manastır Mevkii’ndedir.

    avsa-adasi-beyaz-saray-koyu

    AVŞA ADASI BEYAZ SARAY KOYU

    Avşa Adası Tarihi

    Avşa Adası, tarih boyunca farklı kültürlerin izlerini taşıyan bir yerdir. Araplar, Rumlar ve Türkler gibi çeşitli milletler bu adada yaşamıştır. Hatta eski taş devrinden günümüze kadar pek çok medeniyet bu güzel adayı evi yapmıştır. Bizans Dönemi’nde, ada stratejik bir amaçla kullanılmış ve o dönemdeki adı “Afousia” olarak anılmıştır.

    672 ile 678 yılları arasında İstanbul’u kuşatan Arap orduları, Avşa Adası’nı yerleşim yeri olarak kullanmışlardır. Yıllar içinde Türkleşen Araplar nedeniyle ada, Osmanlı Dönemi’nde “Araplar Adası” olarak bilinmiştir. Mübadele Antlaşması’nın imzalanmasıyla birlikte adada yaşayan Rumlar Yunanistan’a gönderilmiş ve ada Türkler tarafından yerleşim yeri olarak kullanılmıştır. Bu dönemden sonra adadaki tarım faaliyetleri durmuştur.

    Cumhuriyet Dönemi’nde, ada kısa bir süre “Türkeli” olarak adlandırılmıştır. Ancak sonrasında yapılan düzenlemelerle ada, “Avşa” ismini almıştır. Günümüzde Avşa Adası, turistik bir cennet olarak bilinir ve ziyaretçilere plajları, tarihi dokusu ve unutulmaz deneyimler sunar.

    avsa-adasi-ido

    AVŞA ADASI İDO İSKELESİ

    Avşa Adası Eski İsimleri

    Avşa Adası’nın eski adı Türkeli’dir. 2005 yılında değiştirilerek Avşa ismini almıştır. Avşa Adası ismi Rumlar zamanında kullanılan “Afissia” ‘dan gelmektedir.

    avsa-adasi-feribot-ulasim

    AVŞA ADASI FERİBOT ULAŞIM

    Avşa Adası’na Ulaşım

    Avşa Adası’na sadece deniz yolu ile ulaşmak mümkündür. Gemi ile Erdek’ten Gestaş arabalı gemi ile 2 saat 30 dk., ulaşım sağlanabilmektedir. İstikameti İstanbul olan misafirler ise yaz aylarında İDO seferleri ile 3 saat 30 dk’da, Tekirdağ’dan ise arabalı deniz feribotu ile 4 saatte Avşa’ya gidilebilmektedir. Bakınız;  Avşa Adası’na Ulaşım

    avsa-adasi-denize-sifir-pansiyonlar-sahil

    AVŞA ADASI DENİZE SIFIR PANSİYON MANZARASI

    Avşa Adası Yatak Kapasitesi

    Avşa Adası geçtiğimiz 2023 yaz sezonu kurban bayramı tatili süresince aynı anda 200 bin kişiyi ağırlayarak bölgede kırılması güç bir rekora imza atmış ülke gündeminde ana haber bültenlere konu olmuştur. Avşa Adası‘nı Instagram profilimizden takip etmek için @avsa.adasi sayfamızı ziyaret edin. Avşa’da 100 civarında otel ve 500′den fazla uygun fiyatlı pansiyon bulunmaktadır.

    avsa-adasi-merkez

    AVŞA ADASI MERKEZ

    Avşa Adası Öne Çıkan Gezilecek Yerler

    Avşa Adası’na geldiğinizde üzüm bağları ve hemen yanındaki şarap fabrikalarını ziyaret yapabilir ve adanın meşhur koylarını gezebilirsiniz. Ada turunuzu ATV motosiklet kiralayarak daha eğlenceli hale getirebilirsiniz. Eğer gece hayatını seviyorsanız adanın ünlü disco ve barlarında eğlenebilirsiniz.

    avsa-adasi-uzum-baglari

    AVŞA ADASI ÜZÜM BAĞLARI

    Ada merkezine beş dakika mesafedeki Yiğitler Köyü’nü de gezilecek yerler rotanıza mutlaka eklemelisiniz. Bu harika gezi planı sonrasında Avşa merkezde rıhtımda çay veya kahve içip dinlenebilirsiniz.

    Avşa Adası Tanıtım Videosu

  • Görüntülenme : 136.235 views
  • Yazar :
    Avşa Adası Nerede? Balıkesir Avşa Adası Konumu yorumları
    1. Hande

      09 Eki. 2023

      Merhaba öncelikle web siteniz sayesine harika bir yaz tatili yaptık. Avşa Adası’nda eylül ayında çok güzel bir on gün geçirdik. Cane Motel’de Atilla BEY ve eşi Semra Hanım’a çok teşekkürler.