Avşa Adası Yöresel Tatlar
Avşa Adası Yöresel Tatlar denince ilk akla gelen Avşa ada karası üzümüdür ve ada karası üzüm şarabıdır. Yeşil üzüm sirkesi, ada zeytini, ada soğuk sıkım zeytinyağı da yöresel lezzetlerden en çok bilinenlerdir.
Avşa’da hıdırellez zamanı yapılan Tekirdağ kökenlilerin en çok bildiği peynir helvası, Rum kökenli rum göçmeni yerli halkın yaptığı peynirli patlıcan da mutfak lezzetleri arasında yöresel tatlar olarak öne çıkmaktadır.
Avşa’da yaz aylarında satılan Sontur Lokmacısı, el yapımı Ada dondurmaları, Ortaköy waffle ve kumpir de yeni neslin sevdiği Avşa ile özdeştirdiği yöresel tatlar arasında gelmektedir.
Avşa Yiğitler’den çıkan karides, uskumru, saldalya ve palamut balıkları da Avşa Adası’nın sembol yöresel tatları arasındadır. Bu balıklar bölgedeki ilçelerde de satılmaktadır. Bandırma, Erdek, Tekirdağ balık hallerinde Avşa’da tutulan taze balıkları bulmak mümkündür.